Promocija knjige “Obične priče” Snežane Pupovac

  • -

Promocija knjige “Obične priče” Snežane Pupovac

Category : Arhiva , Vesti

Pozivamo vas na promociju knjige “Obične priče” Snežane Pupovac, koja će se održati u subotu 7. maja u  Francuskom institutu u Novom Sadu, sa početkom u 19 časova.

OBIČNE PRIČE – o knjizi*

Vruće, sve se puši! 52 priče na jednom mestu. Prijateljica mi kaže da je to dobar broj i da su na primer, drevne Maje imale poseban kalendar u kojem jedan ciklus traje 52 godine. Nakon toga kreće novi. Zatim mi kaže da na klaviru postoje 52 bele dirke. I na kraju, čovek, kaže mi ona, ima 52 zuba, ako saberemo i stalne i mlečne. Čisto da se zna!

U 52 priče smestili su se moji prijatelji, porodica, uspomene iz detinjstva, pokoji blam, neki neuspesi, padovi, ali i blistavi trenuci sreće, neopisive radosti i ponosa. Iskustvo koje me je učinilo drugačijom. “Obične priče” su priče koje su se desile ili se dešavaju svima nama. Očevi i braća koji liče jedni na druge. Deca zbog koje se svakog božijeg dana preispitujemo da li smo i šta uradili kako ne treba.

Obične priče su priče o stvarima koje nas čine ljudima, iako bi ih ponekad najrađe zaboravili, izbrisali gumicom, sahranili rečima “puj pike, ne važi!”. Ili o njima vikali na sav glas, hvalili se, hvalisali… Obične priče su priče o običnim ljudima koji se voze istom linijom gradskog autobusa kao i vi, čekaju u pekari sa vama svakog jutra da kupe doručak… Priče o ljudima koji stanuju u vašem ulazu, kupuju voće na istoj pijaci. I svi imaju isti život koji žive na drugačiji način.

“Obične priče” su (uglavnom) istinite. Većina imena je izmišljena. Svi likovi postoje negde oko nas. Svi događaji opisani u knjizi su se desili meni ili ljudima koje poznajem. Mala hronika svakodnevnog života.

*preuzeto sa https://lovereadtalk.wordpress.com/daily-highlights/

 


AdSense

Pretraži

Aktuelno

Kategorije

May 2016
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Translate »