Mladi i kulturni – učesnici 24. jun

  • -

Mladi i kulturni – učesnici 24. jun

Category : Mladi i kulturni , Vesti

Iskra Radulović ima 8 godina i živi u Jagodini. Učenik je muzičke škole, svira violinu, zanima je i gitara. Obožava muziku i životinje, posebno pse.

Tara Radulović ima 8 godina i živi u Jagodini. Svira violinu, bavi se hip-hop plesom i sportom, trenira karate. Voli životinje, posebno zečeve.

Lea Vidaković je multimedijalna umetnica, koja se bavi kreiranjem animiranih instalacija u tehnici tradicionalne lutka i stop-animacije. Studije animacije je završila u Norveškoj, te je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Pohađa doktorske studije u Singapuru. Član HDLU-a (Hrvatskog društva likovnih umjetnika) i SULUV-a (Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine). www.leavidakovic.com

Szabolcs Vass je završio Akademiju Umetnosti, grafički smer. Od 2008. godine do danas je osvojio više nagrada u zemlji i inostranstvu. Do sada je imao 21 grupnu izložbu. Nama će se predstaviti sa dva kratka filma.

Svetlana Papaček živi i stvara poeziju u Bitolju u Makedoniji. Svoju prvu zbirku poezije objavila je 2014. godine pod nazivom „Strasti”. Napisala je i roman ,,Препород низ бессознание”, koji je promovisala u okviru Bit Festa 2015. godine. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja širom Balkana.

Maja Đekić je iz Zrenjanina. Apsolvent je na studijama srpske književnosti i jezika i bavi se pisanjem proze, eseja i poezije. Njeni radovi su objavljeni u više zbornika.

Ines Bajić je učenica srednje Muzičke škole Subotica. U srednjoj školi pohađa odsek za tamburu, a paralelno u nižoj odsek za tradicionalno pevanje. Od malena ju je muzika najviše zanimala. Ljubav prema tradicionalnoj muzici potiče od vremena kada se bavila folklorom. Prvi veći solo nastup imala je sa šest godina kada je odlučila da se muzikom želi baviti i u budućnosti, jer je to ono što je zaista usrećuje. Višestrana je osoba i ne voli ograničenja, pa smatra da je to uzrok mnogobrojnih obaveza koje ima. S obzirom da svira u dva subotička tamburaška orkestra, probe pet puta nedeljno su neizbežne. Takođe, peva u crkvenom katoličkom vokalno-instrumentalnom sastavu „Proroci“ sa kojima često nastupa. U slobodno vreme sa prijateljima voli stvarati muziku različitih žanrova, kao što su džez, pop, indie pop, bluz. Ne zna još tačno kojim će se pravcem baviti u budućnosti, ali zna da će to definitivno biti muzika. (preuzeto sa http://tijana.rs/ )

Ruža Jeličić je profesorka matematike koja piše priče.  Motivaciju pronalazi u delima Floreskog, Vitgenštajna, Kalvina, Pereka, Platona. Kroz svoje priče želi da popularizuje matematiku. Profesor je matematike u Tehničkoj školi „Ivan Sarić” u Subotici.


AdSense

Pretraži

Aktuelno

Kategorije

June 2017
M T W T F S S
« May   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Translate »